Venus

Statiunea Venus a fost ridicata in perioada 1969-1971 si a intrat in circuitul turistic in anul 1972. Isi merita pe deplin numele inspirat de zeita frumusetii, datorita amplasarii pe promontoriul Lacului Razelm, imprejurul caruia au fost dispuse zeci de vile, casute si terase cochete, intr-o atmosfera de liniste si intimitate. Cadrul natural superb, plaja orientata catre sud, vegetatia cu aspect de gradina botanica fac din Venus o statiune cu totul deosebita.

Plaja naturala larga, dantelata de golfulete, se intinde pe o distanta de circa 1,2 km. Pozitionarea acesteia ofera turistilor ocazia de a fructifica la maxim factorii naturali de cura din zona: bai in apa de mare, apa sulfuroasa din izvoarele mezotermale, ce au fost captate si utilizate pentru dusuri, namoluri sapropelice, helioterapie, aerosoli marini.

In ultimii ani, o parte din vechile hoteluri au fost renovate si regandite cu un design modern, dar functional, oferind facilitati pentru turism de recreere, turism balnear si de relaxare, turism de afaceri, pentru a veni in intampinarea exigentelor turistului modern, doritor de liniste, dar si de antren si divertisment la standarde superioare.

Cu o capacitate de cazare de 4.739 de locuri in hoteluri si vile de 2,3,4 si 5 stele, Venus a cunoscut o dezvoltare rapida in ultimii ani, fiind preferata investitorilor in servicii de turism.