Saturn

Statiunea Saturn a fost ridicata in perioada 1960-1965, dar a fost introdusa in circuitul turistic in anul 1973. Se afla situata la nord de Mangalia, creand impresia ca este un cartier al acesteia. Cu o capacitatea de cazare de 6,476 locuri, repartizata in hoteluri de 2,3,4 si 5 stele, dar si in vilele si campingul din Satul de Vacanta, la preturi competitive, statiunea Saturn este cu precadere destinatia de vacanta a familiilor cu copii, dar si a celor care vin pentru odihna si tratamente balneare.

Intre Saturn si Venus se intinde, pe o distanta de 2 km, cea mai buna plaja naturala din Romania, o portiune de nisip pur, cu acces lejer in mare. Numeroasele izvoare mezotermal-sulfuroase, precum si calitatea namolului din Mlastina Hergheliei, lacul aflat in imediata vecinatate, sunt folosite in scop  curativ. Statiunea dispune de o impresionanta baza materiala pentru odihna si tratamente cu factori naturali, fiind apreciata de turisti de toate varstele pentru varietatea curelor de tratament balnear, dar si pentru eficienta acestora.

Astfel, s-a dezvoltat un lant de hoteluri cu baze de tratament in care se valorifica factorii naturali de cura din zona si care dispun de sectii de hidroterapie, masaj, electroterapie si cultura fizica medicala, aparatura ultramoderna si cadre medicale cu o bogata experienta in domeniu. In plus, toate hotelurile au fost renovate, oferind conditii de cazare foarte bune si servicii turistice de calitate, iar pozitionarea aproape de plaja si cu vedere la mare reprezinta un alt atu.

Oferta de petrecere a timpului liber vine din partea a numeroase terase, restaurante, 2 aqua parcuri moderne, sporturi nautice, parcuri de distractie, existand totodata si avantajul proximitatii orasului, cu varietatea sa de obiective turistice si evenimente estivale.