Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă 2015

     La Mangalia se desfășoară Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Aproximativ 300 de luptători din 15 ţări printre care Rusia, Grecia, Turcia, Iran, Austia și Italia se vor intrece pentru medaliile de aur.

     Startul competiției s-a dat în cursul zilei de vineri, la ceremonie luând parte o serie de personalități din lumea sportului, precum Elena Frîncu, Vasile Andrei, Ștefan Rusu, Zamfir Nicolae, directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Claudiu Teliceanu, deputatul Amet Varol și mulți alții. Evenimentul a fost deschis de Corul de Copii Callatis al Centrului de Formare şi Perfecţionare Vocal-Instrumentală Mangalia, condus de dirijorul Traian Broască.

 

După intonarea imnul de stat al României de către corul de copii, a urmat un scurt recital de muzică populară oferit celor prezenți de către Ansamblul Folcloric al Clubului Pensionarilor. Primarul Mangaliei, Radu Cristian, prezent la ceremonie, a urat succes tuturor sportivilor participanți la campionat, reamintind faptul Mangalia este o pepinieră de campioni naţionali şi internaţionali. În prima zi a competiției, au avut loc întrecerile la categoria de vârstă cadeții, echipa României obținând un total de 9 medalii. Printre sportivii medaliați s-au numărat și doi dintre cadeții legitimați la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța, antrenați de Ioan Giuglea și Valentin Dobrin. Sebastian Raicea a devenit campion mondial la categoria +70 kg, iar Cristina Pintilie (fostă CS-CSS Mangalia) a cucerit argintul la categoria 50 kg. Florin Gheorghe, tot de la LPS, s-a clasat pe locul 4 la categoria 70 kg. Au mai obținut medalii sportivii Ștefania Priceputu (aur la 50 kg), Denis Fodor (bronz la 50 kg), Larisa Niță (aur la +50 kg), Norbert Molnar (argint la 60 kg) și Kristian Kovacs (bronz la 70 kg).

      La sfâșitul primei zile de concurs, România s-a clasat pe primul loc în întrecerile pe echipe, atât la feminin, cât și la masculin. Sâmbătă concurează juniorii, iar seniorii vor evolua duminică. Zilnic, între orele 14.00 și 16.00 sunt programate galele preliminare, iar finalele la toate categoriile vor avea loc între orele 17.00 și 19.00, fiind urmate de festivitățile de premiere.